Racun: Béda antara owahan

19 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
-{{inuseuntil | 31 Oktober 2011}}
(+iw)
(-{{inuseuntil | 31 Oktober 2011}})
 
{{inuseuntil | 31 Oktober 2011}}
[[Gambar:Skull and crossbones.svg|thumb|Simbol bahan beracun]]
'''Racun''' bisa awujud zat padat, cair, utawa gas, kang bisa nganggu uripe [[sel]] ana ing sawijining [[organisme]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.artikata.com/arti-346651-racun.html Indonesian to Indonesian ] (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)</ref> Zat racun bisa mlebu ana ing njero awak liwat [[oral]] (mulut) lan uga [[topikal]] (permukaan tubuh).<ref name="internet1"/> Gandhengane karo ilmu [[biologi]], '''racun''' yaiku zat kang bisa nyebabake [[luka]], [[lara]], lan mati [[organisme]], biasane ana [[reaksi kimia]] utawa aktivitas liyane ing skala [[molekul]].<ref name="internet1"/> Bapak [[Toksikologi]], [[Paracelsus]], nyebutna yen kabeh kuwi racun lan ora ana kang ora nganggo racun.<ref name="internet1"/> [[Dosis]] kang ndadekake perkara mau ora dadi racun (''Dosis solum facit venum'').<ref name="internet1"/>
[[hr:Otrov]]
[[hu:Méreg]]
[[id:Racun]]
[[io:Veneno]]
[[is:Eitur]]
78.625

besutan