Viking: Béda antara owahan

33 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
- {{inuseuntil|10 September 2011}}
c (r2.7.2) (bot Menambah: xmf:ვიკინგეფი)
(- {{inuseuntil|10 September 2011}})
{{inuseuntil|10 September 2011}}
[[Gambar:Viking ship in Stockholms strom.jpg|thumb|210px|Kapal Viking]]
'''Viking''' inggih menika [[suku bangsa]] saking [[Skandinavia]] ingkang nggadhahi padamelan minangka bakul, tani, lan ingkang paling misuwur inggih menika dados perompak (asring sanget dipunlaksanakaksen nalika boten kasil anggénipun dol-tinumbas]], ingkang ing antawisipun taun [[800]] lan [[1050]] njarah, nguwaosi lan dol-tinumbas ing pesisir, [[kali|lèpèn]] lan pulo ing [[Eropa]]<ref name="internet1">{{en}}[http://www.britannica.com/eb/article-9075341/Viking Viking] dipunundhuh tanggal 10 September 2011)</ref> lan pesisir lor wétanipun [[Amérika Lor|Amérika Lèr]], sarta wewengkon sisih wétanipun Eropa ngantos dumugi [[Rusia]] lan [[Konstantinopel]]. Tiyang viking nyebat dhiri piyambakipun mawi tetembungan '''Norsemen''' (tiyang lèr]], lan sumber-sumber utami saking Rusia lan [[Bizantium]] nyebat viking kanthi tetembungan '''Varangian'''.<ref name="internet2">{{en}}[http://www.britannica.com/eb/article-9064445/Rurik Rurik as a Viking, or Varangian] dipunundhuh tanggal 10 September 2011)</ref> Tiyang Skandinavia [[modern]] ngantos samenika nyebat viking kaanthi tetembungan ''nordbor'' (tiyang lèr).<ref name="internet2"/>
 
Tetembungan ''Abad Viking'' sampun dipunanggé kanggé nyebat periode [[sajarah Skandinavia]] saking taun [[800]] ngantos dumugi [[1066]], inggih menika nalika tilar donyanipun [[Harald III Sigurdsson]].<ref name="internet3">{{en}}[http://www.britannica.com/eb/article-39302/Norway The Vikings from the Norway] dipunundhuh tanggal 10 September 2011)</ref>
 
== Pranala Njawi ==
* {{en}} [http://www.northvegr.org/main.php Northvegr.org]
 
== Cathetan Suku ==
{{reflist}}
{{stub}}
 
== Pranala Njawi ==
* {{en}} [http://www.northvegr.org/main.php Northvegr.org]
 
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
11.904

besutan