Sulawesi Kidul-wétan: Béda antara owahan

29 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
typo
(+sithik)
(typo)
 
'''Provinsi Sulawesi Kidul-wétan''' ([[basa Indonésia]]: '''Provinsi Sulawesi Tenggara'''), iku katata jroning 10 [[kabupatèn]] lan 2 kutha. [[Ibukutha]]né yaiku [[Kutha Kendari]]. Provinsi [[Sulawesi Kidul-wétan]] dumunung ing di Jazirah Kidul-wétan Pulo [[Sulawesi]], sacara geografis dumunung ing pérangan kidul garis [[khatulistiwa]] ing antara 02°45' - 06°15' [[Lintang Kidul]] lan 120°45' - 124°30' [[Bujur Wétan]] sarta nduwèni wilayah dharatan sing jembaré 38.140 km² (3.814.000 ha) lan tlatah banyu ([[segara]]) sing jembaré 110.000 km² (11.000.000 ha).
Sulawesi Kidul-wétan wiwitané arupa salah siji kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul Kidul-wétan kanthi [[Bau-bau]] minangka ibukutha kabupatèn. Sulawesi Kidul-wétan ditetepaké dadi Dhaérah Otonom miturut Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Wiwitané nung dumadi saka 4 (papat) [[kabupatèn]], yaiku: [[Kutha Kendhari|Kabupatèn Kendari]], [[Kabupatèn Kolaka]], [[Kabupatèn Muna]] lan [[Kabupatèn Buton]] kanthi [[Kutha Bau0Bau|Bau-bau]] minangka [[ibukutha]] [[provinsi]]. Nanging, sabanjuré [[Kendari]] dadi ibukutha Provinsi iki. Sawisé pamekaran, Sulawesi Kidul-wétan nduwèni 10 kabupatèn lan 2 kutha.
 
== Dhaérah Tingkat II ==
78.624

besutan