Sulawesi Kidul-wétan: Béda antara owahan

754 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
+sithik
(typo)
(+sithik)
|}
 
'''Provinsi Sulawesi Kidul-wétan''' ([[basa Indonésia]]: '''Provinsi Sulawesi Tenggara'''), iku katata jroning 10 [[kabupatèn]] lan 2 kutha. [[Ibukutha]]né yaiku [[Kutha KendariKendhari]]. Provinsi [[Sulawesi Kidul-wétan]] dumunung ing di Jazirah Kidul-wétan Pulo [[Sulawesi]], sacara geografis dumunung ing pérangan kidul garis [[khatulistiwa]] ing antara 02°45' - 06°15' [[Lintang Kidul]] lan 120°45' - 124°30' [[Bujur Wétan]] sarta nduwèni wilayah dharatan sing jembaré 38.140 km² (3.814.000 ha) lan tlatah banyu ([[segara]]) sing jembaré 110.000 km² (11.000.000 ha).
Sulawesi Kidul-wétan wiwitané arupa salah siji kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul Kidul-wétan kanthi [[Kutha Bau-bauBau]] minangka ibukutha kabupatèn. Sulawesi Kidul-wétan ditetepaké dadi Dhaérah Otonom miturut Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Wiwitané nung dumadi saka 4 (papat) [[kabupatèn]], yaiku: [[Kutha Kendhari|Kabupatèn Kendari]], [[Kabupatèn Kolaka]], [[Kabupatèn Muna]] lan [[Kabupatèn Buton]] kanthi [[Kutha Bau0BauBau-Bau|Bau-bau]] minangka [[ibukutha]] [[provinsi]]. Nanging, sabanjuré [[Kendari]] dadi ibukutha Provinsi iki. Sawisé pamekaran, Sulawesi Kidul-wétan nduwèni 10 kabupatèn lan 2 kutha.
 
== Dhaérah Tingkat II ==
Pamaréntahan Provinsi Sulawesi Kidul-wétan dipérang dadi 10 Kabupatèn lan loro kutha, ya iku:
 
# [[Kabupatèn Bombana]]
# [[Kabupatèn Buton]]
# [[Kutha Bau-Bau]]
# [[Kutha Kendhari]]
 
== Dhémografi ==
Taun [[1990]] gunggung pedunung Sulawesi Kidul-wétan watara 1.349.619 jiwa. Banjur ing taun [[2000]] ningkat dadi 1.776.292 jiwa lan miturut asil Survei Sosial Ekonomi Nasional [[Badan Pusat Statistik]] taun [[2005]] gunggungé ana 1.959.414 jiwa.
 
Laju tuwuhing pedunung [[Sulawesi Kidul-wétan]] jroning taun [[1990]]-[[2000]] ya iku 2,79% per taun lan taun [[2004]]-[[2005]] dadi 0,02%.{{fact}} Laju tuwuhing pedunung miturut [[kabupatèn]] sajroning kurun wektu 2004-2005 mung [[kutha Kendhari]] lan [[Kabupatèn Muna]] sing nuduhaké tuwuhé positif, yaiku 0,03 % lan 0,02 % per taun, déna [[kabupatèn]] liyané negatif.
 
== Uga Pirsani ==
78.624

besutan