Wong Batak: Béda antara owahan

21 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
-{{inuseuntil|30 Septemebr 2011}}
c (r2.7.1) (bot Menambah: tr:Bataklar)
(-{{inuseuntil|30 Septemebr 2011}})
{{inuseuntil|30 Septemebr 2011}}
[[Gambar:Batak Toba House.jpg|thumb|250 px|Omah Adhat Batak]]
 
'''Wong Batak''' utawa '''Suku Batak''' iku salah sijinesijiné [[suku bangsa]] ing [[IndonesiaIndonésia]].<ref name="internet1"/> Jeneng iki kalebu jeneng terma kolektifkolèktif kanggo ngidentifikasi suku bangsa kang manggon saka [[Tapanuli]] lan [[SumateraSumatra TimurWétan]], ing [[SumateraSumatra UtaraLor]].<ref name="internet1"/> Suku bangsa kang kagolongaké kanthi jeneng suku Batak yaiku: [[Batak Toba]], [[Batak Karo]], [[Batak Pakpak]], [[Batak Simalungun]], [[Batak Angkola]], lan [[Batak Mandailing]].<ref name="internet1"/>
 
Akeh-akehé wong Batak ngugemi [[agama]] [[Kristen]] lan sisané ngugemi [[agama]] [[Islam]].<ref name="internet1"/> Ananging ana uga suku Batak kang ngugemi agama [[Parmalim|Malim]] lan ngugemi kapercayaan [[animisme]] kang diarani [[Sipelebegu]] utawa [[Parbegu]].<ref name="internet1"/> Ananging cacahé wong kang nganut kapitayan iki sangsaya suda.<ref name="internet1"/>
 
== Sejarah ==
Wong Batak kalebu ras [[Mongoloid]] SelatanKidul kang bahasanébasané [[Austronesia]]ananging durung dingerteni kapan nenek moyangleluhur wong Batak kang sepisanan manggon ing [[Tapanuli]] lan [[SumateraSumatra TimurWétan]].<ref name="internet1"/> BahasaBasa lan bukti-bukti [[arkeologi]] kang nuduhaké yèn wong kang nggunakaké bahasabasa [[Austronesia]] saka [[Taiwan]] wis pindah ing [[Filipina]] lan [[IndonesiaIndonésia]] kurang luwih [[2.500]] [[taun]] kepungkur yaiku nalaika [[jaman batu muda]] ([[Neolitikum]]).<ref name="internet1"/>
Miturut legenda kang dipercaya masyarakat batak, suku Batak asalé saka [[pusuk buhit]] ing dhaerah [[sianjur Mula-mula]]kang manggon ing kulon [[Pangururan]] ing pinggiran [[danau Toba]].<ref name="internet1"/>
Miturut ahli sejarah Batak nerangaké yen Raja Batak lan rombongané asalé saka [[Thailand]] kang nyebrang ing Sumatra lumantar Semenanjung [[Malaysia]] lan pungkasané tekan Sianjur Mula mula lan manggon ing kono.<ref name="internet1"/>
{{stub}}
 
[[Kategori:Suku bangsa ing IndonesiaIndonésia|Batak]]
[[Kategori:Batak| ]]
 
78.624

besutan