Thiwul: Béda antara owahan

128 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
+
(+)
| other =
}}
'''Thiwul''' yaiku panganan pokok kanthi bahan [[glepung]] [[gaplèk]] biasa kanggo ngganti [[sega]] [[beras]]<ref name="internet 1"> {{id}}[http://resepmasakanindonesia.info/tiwul/](diundhuh 10 Juni 2011)</ref>. Cara mangan biasané bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing lingkungan pedunung [[Wonogiri]], [[Kabupatèn Gunungkidul|Gunungkidul]] lan [[Pacitan]] lan asring nggunakaké thiwul kanggo [[panganan]] sadina-dina.
 
Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] kuwi nduwèni akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih sithik tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[maag]], [[weteng]] keroncongan, lan sapanungalé. Thiwul uga digunakaké dadi panganan pokok jroning mangsa [[perang]] [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
 
 
==Rujukan==
{{reflist}}
 
{{Masakan Indonésia}}
{{panganan-stub}}
78.624

besutan