Son Goku: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
-{{inuseuntil|30 Oktober 2011}}
c (r2.7.1+) (bot Menambah: he:סון גוקו)
(-{{inuseuntil|30 Oktober 2011}})
{{inuseuntil|30 Oktober 2011}}
[[Gambar:Gokukidadult.jpg|thumb|right|200px]]
'''Goku''' yaiku tokoh utama ana ing kisahcrita [[Dragon Ball]].<ref name="internet1">[http://www.absoluteanime.com/dragon_ball/goku.htm www.absoluteanime.com]</ref> Goku kang duwe buntut iki yaiku keturunan saka bangsa Saiya, goku ara ngerti yen dheweke asale saka suku saiya nanging dening [[Raditz]] bajnur diceritakedicritakaké sejarah nalika goku isih cilik.<ref name="internet1"/>
Goku kang lair ing planetplanèt [[Vegeta]] lan diutus menyang Bumi kanggo nglakokake sawijining [[tujuan Goku|misi]] iki ngentekake wektu cilike bareng mbahe, Gohan, kang menemokemenemoké isih dhewedhéwé ana ing sakjroning [[alas]].<ref name="internet1"/>
Petualangan Goku diwiwiti nalika dhewekedhèwèké ketemu karo [[Bulma]] lang lagi nggoleki ''Dragon Ball'' kang jebulane ana ing ana ing omahe goku (''Dragon Ball'' bintang 4 yaiku siji-sijine ''peninggalan'' saka mbahembahé goku kang isih ana.<ref name="internet1"/> Saya suwesuwé goku lan bulma bareng-bareng nggolekinggolèki dragon ball, lan banjur ketemu karo tokoh liyaneliyané ana ing film dragon ball kaya [[Master Roshi]] kang dadi guru pisanan saka Goku, [[Oolong (Dragon Ball)|Oolong]], [[Yamcha]], [[Puar]], [[Chi-Chi]], lan liya-liyane.<ref name="internet1"/>
''Kakarot'' yaiku jeneng undang-undangan kanggo Goku.<ref name="internet1"/> Jeneng iki yaiku jeneng kang diwenehidiwènèhaké deningdéning bangsa Saiya marang Goku.<ref name="internet1"/> Saben bangsa Saiya mesti ngundang Goku karokanthi jeneng Kakarot, kaya kang dilakokakedilakokaké deningdéning [[Raditz]], Nappa, [[Vegeta]], Broly, lan Turles.<ref name="internet1"/>
 
== Tujuan ==
Tujuan Goku dikirim menyang [[planetplanèt]] bumi nalika isih bayi yaiku kanggo mbinasakembinasaké kabehkabèh [[makhluk]] kang urip ana ing planetplanèt bumi.<ref name="Animerica">{{cite journal |year=2001 |month=March |title=Anime Radar: News |journal=[[Animerica]] |volume=9 |issue=2 |page=36 |publisher=[[Viz Media]] |location=San Francisco, California |issn=1067-0831 |oclc=27130932 }}</ref> Merga Son Goku kang lair duweduwé jeneng Kakarot lan mujudakemujudaké ksatria kang duweduwé daya tempur ana ing sakngisore rata-rata bayi Saiya liyane, mula Son Goku banjur di utus kanggo musnahakemusnahaké makhluk kang ana ing planetplanèt kang ana ing jeronejeroné ora ana kang duweduwé daya tempur kang dhuwur.<ref name="Animerica"/> Son Goku dikarepake bisa musnahakemusnahaké makhluk kang ana ing bumi kanthi cepet , merga nalika wulan purnama teka bangsa Saiya bisa nuduhake kekuwatan kang sejatine.<ref name="Animerica"/>
Nanging nalika ana ing Bumi karo pesawat angkasa kanggo pisanan, [[Son Goku]] ditemokakeditemokaké deningdéning wong kang ora duweduwé kulawarga.<ref name="Animerica"/>
{{rintisan}}
==Cathetan Suku==
78.624

besutan