Grebeg Besar: Béda antara owahan

29 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
grebeg besar
(grebeg besar)
Perayaan grebeg besar iki wis dadi ciri khas ing kutha Demak. Grebeg besar iki tekan puncak'e tanggal 10 dhulhijjah. Catatan sejarah Kabupaten Demak pancen ora iso ucul saka usahane para Wali Sanga sing nyebarke agama Islam ing tanah Jawa abad XV. Sing paling utama yaiku Sultan Fatah lan Sunan Kalijaga sing diakoni dadi ''wong pinter'' lan duwe pengaruh ing sejarahe Kabupaten Demak. Sehengga ora kaget yen akeh acara lan kagiyatan ritual sing dikenalke karo loro tokoh kasebut iseh ana nganti seprene lan dadi ritual sing mesti dienteni bebrayan Demak lan bebrayan njaba Demak <reff name="internet">{{id}}[http://citizennews.suaramerdeka.com/?option=com_content&task=view&id=1087]08 Mei 2012 </ref>.
 
 
==catatan sikil==
{{reflist}}
 
'''SEJARAH GREBEG BESAR'''
105

besutan