Grebeg Besar: Béda antara owahan

14 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
''' Grebeg Besar ''' yaiku salah sawijining acara ing kutha Demak. Acara iki diadakakediadakaké saben wulan dhulhijjah, kanggo nyambut bada besar (wulan haji). Perayaan kasebut diadakake kanggo ngurunguri-uri budaya lelulur lan kanggo meriahakemeriahaké sasi besar, mula dijenengakedijenengaké grebeg besar.
Perayaan grebeg besar iki wis dadi ciri khas ing kutha Demak. Grebeg besar iki tekan puncak'eé tanggal 10 dhulhijjah. CatatanCathetan sejarah Kabupaten Demak pancenpancèn ora iso ucul saka usahaneusahané para Wali Sanga sing nyebarke agama Islam ing tanah Jawa abad XV. Sing paling utama yaiku Sultan Fatah lan Sunan Kalijaga sing diakoni dadi ''wong pinter'' lan duweduwé pengaruh ing sejarahesejarahé Kabupaten Demak. SaenggaSaéngga ora kagetkagèt yen akehakèh acara lan kagiyatan ritual sing dikenalke karo loro tokoh kasebut iseh ana nganti sepreneseprené lan dadi ritual sing mesti dientenidientèni bebrayan Demak lan bebrayan njaba Demak <ref name="internet">{{id}}[http://citizennews.suaramerdeka.com/?option=com_content&task=view&id=1087]08 Mei 2012 </ref>.
 
==cathetan sikil==
Naraguna anonim