Dhugdèran: Béda antara owahan

349 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎Dèlèng uga: + {{budaya-stub}})
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Dhugdhèran''' yaiku adicara minangka mapag sasi [[Pasa]] [[Ramadhan]]. Dhugdhèran biyasané dianakaké sedina utawa seminggu sadurungé sasi pasa. Dhugdhèran diwiwiti kanthi donga déning kyai dibanjuraké adicara dol tinuku ing [[pasar kagèt]] tradhisional. Sing didol tinukuana ing kana antara liya yaiku [[sumpil]], [[klepon]], [[endhog mimi]], [[serabi]], lan sapanunggalané.Acara dhugderan biyasane diramekake karo festifal [[warak ngendhok]].Warak ngendhok iku maskote Semarang lan kewan seng dadi khase kota Semarang.Diarani maskote kota Semarang amerga bentuk warak ngendhok iku unik banget yaiku perpaduan antarane budaya Jawa,Arab,lan Cina.Awit saka kuwi warak ngendhok diarani maskote kota Semarang lan adi ciri khase kota Semarang.
 
==Dèlèng uga==
Naraguna anonim