Dhugdèran: Béda antara owahan

91 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Dhugdhèran''' yaiku adicara minangka mapag sasi [[Pasa]] [[Ramadhan]]. Dhugdhèran biyasané dianakaké sedina utawa seminggu sadurungé sasi pasa. Dhugdhèran diwiwiti kanthi donga déning kyai dibanjuraké adicara dol tinuku ing [[pasar kagèt]] tradhisional. Sing didol ana ing kana yaiku [[sumpil]], [[klepon]], [[endhog mimi]], [[serabi]], lan sapanunggalané.Acara dhugderan biyasane diramekake karo festifal [[warak ngendhok]],[[tarian Semarangan]],lan para pejabat ana Semarang uga melu ngrameake festifal kuwi..Warak ngendhok iku maskote Semarang lan kewan seng dadi khasekhasè kota Semarang.Diarani maskotemaskotè kota Semarang amerga bentuk warak ngendhok iku unik banget yaiku perpaduan antaraneantaranè budaya Jawa,Arab,lan Cina.Awit saka kuwi warak ngendhok diarani maskotemaskotè kota Semarang lan adi ciri khasekhasè kota Semarang.
 
==Dèlèng uga==
Naraguna anonim