Budaya Jawa: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[gambar:Wayang topeng.jpg|thumb|250px|right|[[Wayang wong]], mujudaké salah sawijining budaya Jawa]]
'''Budaya Jawa''' iku pranataning uripé wong [[Jawa]] nuju kasampuraning jalma [[manungsa]]. Pranatan iki tegesé pangertèn lan cara. Pangertèn bab urip nuduhaké sapa sejatinging manungsa iku, jejer lan kewajibané. Déné cara nuduhaké pakeming tumindak ing [[purwa]], [[madya]], lan [[wusana]] ning kahanan. Uripé wong Jawa tansah njaga larasing swasana. Dadi kabèh pérangané urip kaya ta pribadiné dhéwé, liyan, alam, lan apa waé sing ana sakliyané dhèwèké kudu isa nampa lan nyengkuyung budiné sing nuju marang kasampurnaning urip.
 
==Sajarah==
Budaya utawa kabudayan [[Jawa]] iku salah siji kabudayan sing wis mapan, amarga wis suwé banget anané. Budaya Jawa ora madeg dhéwé. [[Animisme]], [[Dinamisme]] miwiti ananing Budaya Jawa. [[Hindhu]], [[Budha]], [[Nasrani]], lan [[Islam]] ya akèh banget pasumbangé marang Budaya Jawa. Budaya Jawa wiwit mula bukané gampang nampa lumebuné bab-bab anyar saka njaba angger ora sisip sembir karo pokok ugerané. Budaya Jawa urip bebarengan karo [[Agama]] lan Kapitadosan sing ana. Wataking Budaya Jawa sing tansah nggolèki larasé swasana gampang nampa ananing budaya liya.
 
==Sub Budaya Jawa==
31

besutan