Masjid Menara Kudus: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(+gambar)
[[Gambar:Masjid Menara Kudus.jpg|thumb|250px|Masjid Menara Kudus ]]
[[Gambar:Masjid Menara Kudus Tampak Depan.jpg|thumb|250px|Kahanan Masjid Menara Kudus saka ngarèpan]]
'''Masjid Menara Kudus''' (asring kasebat ing tlatah sakubengipun karan, masjid Al Aqsa lan Masjid Al Manar) inggih punika masjid ingkang dipun bangun denéng [[Sunan Kudus]] ing taun [[1549]] [[Masehi]] utawi taun [[956]] [[Hijriah]] kalian nginakake watu [[Baitul Maqdis]] saking tlatah [[Palestina]] lan migunani kangge salah satunggalipun watu ingkang awal lan panggenanipun ting dusun Kauman, kecamatan Kuta, [[kabupatèn Kudus]], [[Jawa Tengah]]. Mesjid punika wujudnipun unik lan nyentrik, saha ngadahi menara ingkang wujudipun memper (mirip) kalian bagunan [[candi]]. Mesjid Menara Kudus punika dipunpaduaken budaya [[Islam]] kaliyan budaya [[Hindu]] .
<gallery>
File:COLLECTIE TROPENMUSEUM De minaret bij de moskee van Koedoes TMnr 10016507.jpg
31

besutan