Guru: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Guru''', wonten ing [[basa JawaJawi]], saget dipun pecah "dipun guGU" lan "dipun tiRU", inkang wonten [[basa inggris]] saget dipun sebat ''teacher''.
 
Saget di "gugu" punika ngadahi arti mbok bilih tiyang ingkang wicaksana (basa inggris ingih ''wise''), saget maringi wejangan ingkang luhur, lan saget maringi prisip gesang inkangingkang sae (sanget maringi ''futuristic concept'' kanggo sangu gesang).
 
Di "tiru" punika angadahi arti sageta dipun conto tingkah lakunipun mboten ngrusak ananging sanget dados turunan semangat ambangun. Wonten ukara Guru punika wonten arti bilih guru kedah saget ambangun lan nyelarasaken konsep "gugu lan tiru", gugu konsep "ideologi pemikiran" lan tiru konsep "perilaku badan" utawi sebaliknya ingih saget.(kagem dikusi ngih)
43

besutan