Tawang Mangu: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (-{{inuseuntil|30 Aril 2011}}, typo, +kat)
[[Gambar:Tawang mangu.jpg|thumb|250px|Tawang Mangu ingkan nengsemaken]]
'''Tawang Mangu''' inggih menikapunika salah satunggiling papan wisata wonten ing kithakutha [[Solo]] leresipun wonten ing celakipun sangandhaping [[gunung Lawu|redi Lawu]].<ref name="tawang">[http://www.surakarta.go.id/news/dinas.kebudayaan.dan.pariwisata.html dinas Pariwisata Solo](dipunundhuh tanggal 7 April 2011)</ref> Hawa wonten ing Tawang Mangu menika asrep, lan kabut menawi wonten panggènan kang nginggil.<ref name="tawang"/> Setunggal jam lelampahan saking kithakutha Solo tumuju dhumateng Tawang Mangu, utawi kirang langkung 50 [[kilometer]] sesawanganipun katingal éndah.<ref name="mang">[http://www.pasarsolo.com/tags/dinas-pariwisata-sukoharjo.html Dinas Pariwisata Surakarta](dipunundhuh tanggal 7 April 2011)</ref> Wonten [[sawah|sabin]] ingkang [[ijo]] royo-royo, lan jurang-jurang ingkang njuleg menawi sampun mlebet wewengkon Tawang manguMangu.<ref name="mang"/>
 
Wonten ing sakupengipun kathah villa utawi wisma ingkang dipun séwakaken, “rèstoran”, lan tiyang ingkang sadéan [[saté]] keliling ingkang dados khasipun Tawang Mangu.<ref name="ung">[http://semarang.go.id/pariwisata/ Dinas Pariwisata Semarang](dipunundhuh tanggal 7 April 2011)</ref>
 
Wonten ing Tawang Mangu menikapunika nggadhahi papan wisata piyambak [[grojoganGrojogan Sèwu]] ingkang inggilipun ngantos 1000 m.<ref name="ung"/> Sadèrèngipun mlebet kedah tumbas karcis, ananging boten kuciwa, samangké dipungantos kaliyan sesawangan ingkang éndah lan nengsemaken.<ref name="ung"/> Tumuju ing [[grojogan]] Sèwu menika kedah minggah ing undhak-undhakan saking [[watu|sèla]] lan boten wiyar.<ref name="ing">[http://wisatasolo.com/wp/2008/06/cd-profil-dan-potensi-pariwisata-solo-surakarta/ Wisata Solo](dipunundhuh tanggal 7 April 2011)</ref>
Wonten ing kiwa tengen menika kathah [[wit]]-witan ingkang sampun tuwa umuré.<ref name="ing"/> Kadosta [[wit ringin]], [[wit jati]] ingkang ngrembuyung.<ref name="ing"/> Ananging ngatos-atos amargi wonten mrika kathah ingkang manggèni inggih menika atusan [[kethèk]] ingkang nakal lan nggangu [[wisatawan]]. Malah ngantos mendhet gawanipun wisatawan.<ref name="taw">[http://cityguide.kapanlagi.com/solo/telepon-penting/6080-dinas-pariwisata-seni-dan-budaya.html Pariwisayta Solo](dipunundhuh tanggal 7 April 2011)</ref> Dumugi ing grojogan Sèwu menika sesawanganipun katon éndah, wisatawan saged dolanan [[banyu|toya]] saremenipun.<ref name="taw"/> Menawi tumuju ing wétan kirang langkung 45 [[menit]] saking Tawang Mangu mangké saged mrangguli [[tlaga Sarangan]] ingkang sesawanganipun boten kalah éndah lan nengsemaken.
 
43

besutan