Kasultanan Samudra Pasai: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
}}
[[Gambar:Samudra Pasai.jpg|thumb|250px|Peta Samudra Pasai]]
'''Kasultanan Samudera Pasai''' utawa dikenal [[Samudera]], [[Pasai]], utawa [[Samudera Darussalam]], yaiku Krajaan Islam kang ana ing pesisir segara lor [[Sumatera]], kurang luwihé ing [[Lhokseumawe]], yèn saiki ing [[Aceh Utara]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.dongengkakrico.com/kisah-kerajaan-nusantara/56-kumpulan-kisah-kerajaan-nusantara/407-kesultanan-samudra-pasai.html Pasai](08 Juni 2011)</ref> Krajaan iki diadhegké dening [[Marah Silu]], kang duwé gelar [[Malik al-Saleh]], ing sekitar taun 1267 lan pungkasané pasai dicekel bangsa [[Portugis]] ing taun 1521.<ref name="internet1"/> Raja pisanan yaiku [[Sultan Malik as-Saleh]] wafat taun 696 H utawa 1297 M, banjur ditrusaké dening [[Sultan Malik az-Zahir]].<ref name="internet1"/>
 
Kasultanan Samudera Pasai uga mlebu ing kitab [[Rihlah ilal Masyriq]] kang artiné ''(Pengembaraan ke Timur)'' karya [[Abu Abdullah ibn Batuthah]] (1304–1368), musafir [[Maroko]] kang dagang ing Samudera Pasai nalika taun 1345.<ref name="internet1"/> Ibnu Batuthah uga crita yèn Sultan Malik az-Zahir ing negri '''Samatrah''' seneng nampa tamu kanti bungah.<ref name="internet1"/> Miturut Ibnu Batuthah, warga Samatrah (Samudera) nganut [[Mazhab Syafi`i]].<ref name="internet1"/>
# [[Inskripsi]] kuna saka Krajaan [[Islam]] ing [[Sumatera]], [[Jawa]] lan [[Kalimantan]] kang kaitané karo bab panyebaran agama Islam ing Indonesia karo ulama saka Krajaan Samudera Pasai, kayata [[Babad Tanah Jawi]], lan [[Hikayat Banjar]].<ref name="buku1"/>
 
Ing Prasasti [[Minye Tujoh]], angka taun 1380M, sakliyané nyebutké mangkaté raja Pasai, uga nyebutké yèn panguwasan [[Samudera Pasai]] ing wektu iku tekan daerah [[Pasai]] lan [[Kedah]], [[Malaysia]].<ref name="buku1"/> Pawarta ing prasasti nudhuhaké yèn [[Samudera Pasai]] minangka kutha [[Pelabuhan]] kang duwé kapentingan ing bab dagang ing [[Selat Malaka]].<ref name="buku1"/>
 
==Cathetan suku==
43

besutan