Baskèt: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (bot Menambah: chy:Hohtsemo)
[[Gambar:EDF féminine basket-ball 2006 (Clermont-Ferrand).jpg|thumb|250px|Gambar Basket]]
 
'''BasketBaskèt''' yaiku salah sawjining olahraga kang misuwur ing donya.<ref name="internet 1"> {{id}} [http://www.anneahira.com/olahraga-basket.htm Anneahira] (diakses tanggal 15 Maret 2011)</ref> Olahraga iki mbutuhakembutuhaké pemain cacah 5 ing saben klompok. <ref name="internet 1"/>Saben pemain ngupaya nglebokakenglebokaké bal ing kranjangekranjangé musuh supaya entukéntuk poin. <ref name="internet 1"/> Padatan pemainepemainé dhuwur-dhuwur, nganggo kaos tanpa lengen lan kathoke cekak. <ref name="internet 1"/>Olahraga basketbaskèt dimainkedimainké ing lapangan tertutup utawa terbuka. <ref name="internet 1"/>Lapangan kang digunakakedigunakaké uga luwih ciuk tinimbang lapangan bal-balan. <ref name="internet 1"/>
 
Mula bukane basket dimainake ana ing panggonan tertutup amarga biyen olahraga iki mung kanggo ngisi kegiyatan nalika mangsa adhem ing [[New England]]. <ref name="internet 2"> {{id}} [http://www.mirosport.net/tag/sejarah-basket/ Mirosport] (diakses tanggal 15 Maret 2011)</ref>Basket mulai ditandhingake acara resmi tanggal 20 [[Januari 1892]] ing [[Amérika Sarékat]].<ref name="internet 2"/> Ambane lapangan basket yaiku 26 x 14 meter. I<ref name="internet 2"/>ng kono ana telung bunderan kang ana ing pojok sisih kiwa tengen lan ing tengahe ana jari-jari bunderan kang dawane 180 meter. <ref name="internet 2"/>Wektu kang dibutuhake nalika basket yaiku 4x10 menit lan wektu ngasone yaiku 10 menit saben babake. <ref name="internet 2"/> Yen skore padha nalika ing pungkasan, pertandhingane bakal ditambahi nganti ana skore bedha. Saengga ana klompok kang dadi pemenang. <ref name="internet 2"/>Basket dikenalake dening [[James Naismith]]. <ref name="internet 2"/>Salah sijining kembangane yaiku gerakan “[[slam dunk]]” utawa nombok yaiku gerakan kanggo nglebokake bal basket ing njero kranjang.<ref name="internet 2"/>Ing Idonesia ana kumpulan pemain basket yaiku Perbasi Persatuan Bola Basket Seluruh Indonesia kang diresmeake taun1955, disingkat [[Perbasi]].<ref name="internet 3"> {{id}} [http://www.perbasi.or.id/page.php?lang=id&menu=news_view&news_id=78 Situs Perbasi] </ref>
191

besutan