Ruwatan: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(typo)
'''Ruwatan''' iku salahsijining [[upacara adat Jawa]] sing tujuaneancase kanggo mbébasake wong, komunitas utawa wilayah saka ancaman bebaya. Inti upacara ruwatan iki sejatiné arupa [[ndonga]], nyuwun pangayoman marang [[Gusti Allah]] saka ancaman bebaya-bebaya umpamané [[bencana alam]] lan liyané, uga ndonga nyuwun pengampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wis dilakoni sing isa nyebabake bencana.
 
Upacara adat iki asalé saka ajaran budaya Jawa kuna sing sifaté sinkretis sing saiki diadaptasi lan disesuaiké karo ajaran [[agama]].
28

besutan