Jaringan Méristem: Béda antara owahan

32 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
-{{inuseuntil|30 September 2011}}
(-{{inuseuntil|30 September 2011}})
 
{{inuseuntil|30 September 2011}}
[[image:Meristemo apical 1.jpg|thumb|250px|Méristem apikal]]
'''Jaringan Méristem''' yaiku jaringan aktif kang ngasilna [[sél]]-sél anyar kanggo pertumbuhan saengga [[tanduran]] bisa dadi gedhé. <ref name="buku1">{{id}}(Lestari, E.S., Kistinnah I.(2009)." Biologi 2 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MAKelas XI (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.33)</ref> Thukulé tanduran (cilik dadi gedhé lan endhék dadi dhuwur) iku disebabna anané aktivitas pembelahan ing [[jaringan tanduran]]. <ref name="buku1"/> Jaringan méristem iku duwé sifat antara liya kasusun saka sél-sél nom ing fase pembelahan lan pertumbuhané. <ref name="buku1"/> Ing jaringan méristem, biasané ora ditemokna anané ruang antar sél diantarané sél-sél méristem. <ref name="buku1"/> Sél-sél méristem bentuké [[bunder]], [[lonjong]], utawa [[poligonal]] kang dhindhing sélé tipis. <ref name="buku1"/> Saben sélé duwé akéh [[sitoplasma]] lan duwé siji utawa luwih [[inti sél]]. [[Vakuola]] sél ing sél-sél méristem iku cilik banget lan kadhang ora ana. <ref name="buku1"/>
78.625

besutan