Bulus: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (bot Menambah: pnb:کھچوپڑا)
'''Bulus''' lan '''[[penyu]]''' iku [[kéwan]] sisik kang dhuwèni [[sikil]] papat ([[4]]) kagolong kulawarga [[reptil]]. Kulawarga kéwan kasebut kalebu (ordo) '''Testudinata''' (utawa''Chelonians'') iki asli lan gampang dikenali karana anané [[omah]] utawa [[batok]](''bony shell'') kang atos lan kaku. Ing [[basa]] latin uga asring kasebut ''Trionyx cartilagineus''
 
Batok bulus iku kapérang dadi rong bagéan. Bagean ndhuwur kang nutupi [[geger]] kasebut karapas karapas (''carapace'') lan bageanbagéan ngisor (''ventral'', [[weteng]]) kasebut ''plastron''. Banjur bageanbagéan iki kapérang manèh dadi rong lapis. Bagéan njaba umumé arupa sisik-sisik gedhé lan atos, kaya [[gendhèng]]. Bagéan sing njero arupa lèmpèng balung kang kasusun rapet kayata bathok.
 
Ing kulawarga ''labi-labi'' (''Trionychoidea'') lan jenisé [[bulus brimbing]], [[kulit]] nyabané ora ana sisiké lan bagéan njaba bathok ana balungé.
191

besutan