Wangsi: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(+wkf)
[[File:SambaSunda Quintett in Cologne (0204).jpg|thumb|upright|Suling dimainaké déning grup [[Gamelan]] '[[Samba Sunda]]']]
 
'''Suling''' iku salah siji [[piranti]] [[musik]] sing disebul, fungsiné kanggo nambah [[swara]]-swara ing [[melodi]]. Ing musik [[gamelan Jawa]] suling iku nduwé 2 laras yaiku:[[Slendro]] lan [[PelogPélog]]. Piranti musik suling iki uga lumrah dianggo ing [[gamelan]] [[Sundha]].
 
==Wujud==
 
==Swara==
Swara suling dikasilaké amarga rongga [[angin]] digeteraké liwat sebulan angin. [[FrekuensiFrekuénsi gelombang]]é gumantung karo ukuran dawa rongga angin sing digeteraké.
 
{{Piranti gamelan Jawa}}
191

besutan