Mil: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
sakedhik
(rintisan)
 
c (sakedhik)
'''Mil''' punika salah satunggalipun satuan saking pangukuran jarak. KanthiTembung punika asalipun saking frasa [[Basa Latin|Latin]] ''mille passus'' kangingkang dipunginakakedipunginakaken kanthi artosipun "sewusèwu langkah" (jamak: ''milia passuum''), ugi ngarujuk marang jarak ingkang saget dipuntempuh prajurit [[Romawi]] minangka ninggalakenilaraken tapak sikilsuku kaping 1.000 langkah.
 
Ing tlatah [[Amérika Sarékat]] lan [[Britania Raya]] ''mil'' ngarujuk jroningmarang '''mil daratdharat''' 5.280 [[kaki (satuan dawa)|sikilsuku]] (1,609344 [[kilometer|km]]).