Libya: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(←Mbatalaké revisi 669649 déning Chess0Mate (Dhiskusi))
|}
 
'''Libya''' utawa resminé '''Great Socialist People's Libyan Arab Jamahiriya''' ([[basa Arab]]: ليبيا, kang diartèkaké jroning [[basa Libya]] ''Lībyā'' atau الجماهيرية العربية الليبية الشعبية الإشتراكية) dumunung ing [[Afrika Lor]], wewatesan karo [[Laut Tengah]], [[Mesir]] ing sisih wétan, [[Sudan]] ing kidul-wétan, [[Chad]] lan [[Niger]] ing sisih kidul sarta [[Aljazair]] lan [[Tunisia]] ing sisih kulon. [[Ibu kutha]] negarané yakuwi [[Tripoli]]. Ana telu seksi tradisional, yaiku [[Tripolitania]], [[Fezzan]], lan [[Cyrenaica]].
 
Jeneng "Libya" asalé saka [[basa Mesir]] "Lebu", sebutan kanggo wong-wong [[Berber]] kang manggon ing sisih kulon [[Kali Nil]], lan diadopsi déning [[basa Yunani]] minangka "Libya". Ing jaman [[Yunani kuno]], istilah iki nduwèni makna kang luwih amba, kang nyakup kabèh [[Afrika Lor]] ing sisih kuloné Mesir, lan kadhangkala ditujokaké kanggo kabèh bawana [[Afrika]].
 
Wiwitané, Libya kuwi sawijining krajaan kang didegaké tanggal [[24 Desember]] [[1951]]. [[Monarki|Raja]] [[Idris I]] minangka pemimpin pemerintahan. [[Italia]] ngrebut Libya saka [[Kakaisaran Ottoman]] ([[Turki]]) lan ndadèkaké wilayah jajahan. Sawijining [[negara]] kang dumunung ing [[Afrika Lor]] lan wewatesan karo [[Segara Tengah]] iki olèh kamardikan sawisé Italia nyerah marang [[Sekutu]] jroning [[Perang Donya II]].
43

besutan