Masjid Agung Demak: Béda antara owahan

71 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
Tidak ada ringkasan suntingan
c (r2.7.3) (bot Menambah: ta:டெமாஃ பெரிய பள்ளிவாசல்; kosmetik perubahan)
}}
 
'''Masjid Agung Demak''' punika satunggaling masjid ingkang paling sepuh ing [[Indonésia]]. Masjid punika mapan wonten ing dusun Kauman, Demak, Jawi Tengah. Masjid punika dipunpercados naté dados panggénan kempal para ulama (wali) panyebar agami Islam, ingkang kasebat [[Walisanga]], kanggé ngrembag panyebaran agami Islam ing Tanah Jawi lan Indonesia. Miturut '''Babad Demak''', Masjid Agung Demak madegipun taun [[1399]] [[Saka]] 477M, ingkang dipunpratandhani kanthi [[Candrasengkala]] ingkang ungelipun ''Lawang Terus Gunaning Janmi''. Ing pérangan sanèsipun inggih punika ing [[ mihrab]] [[masjid]] wonten gambar [[bulus]], (ing basa latinipun kasebat ''Trionyx cartilagineus'') lan dados perlambang taun [[1401]] Saka (1479 M). Bangunan ingkang dipundamel saking kajeng [[jati]], ukuran 31 x 31 m. Lan serambinipun nggadhahi ukuran inggih punika wiyaripun 31 x 15 m lan kapérang dados sekawan (4) saka (tiang), ingkang kadamel saking kajeng lan asring kasebat ''Saka Guru''. Payonipun kapérang dados tigang undhakan inggih punika ndadosaké perlambang Iman , [[Islam]] , kalian Ihsan. Kori (lawang/senthong) ingkang cacahipun gangsal (5) nglambangaken gangsal rukun islam lan cendhélanipun ingkang cacah ganep enem (enem) nglambangaken rukun iman.
 
== Arsitèktur ==
| last = Turner | first = Peter | title = Java | publisher = Lonely Planet | date = November 1995 | location = Melbourne | pages = 78–79 | isbn =0-86442-314-4 }}</ref>
 
== Rujukan ==
{{reflist}}
 
{{rintisan}}
 
[[Kategori: Artikel mawi basa krama]]
[[Kategori:Masjid ing Indonésia|Agung Demak]]
[[Kategori:Kabupatèn Demak]]
[[ru:Мечеть Агунг Демак]]
[[rw:Umusigiti wa Agung Demak]]
[[ta:டெமாஃ பெரிய பள்ளிவாசல்]]
40.556

besutan