Warna: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (bot Menambah: lez:Ранг)
'''Werna''' utawa '''kelir''' iku sawijining fénomena persepsi visual manungsa.Utawa asifat kang ana ing [[mata]] saka pandulan [[cahya]] kang dipantulakedipantulaké barang utawa piranti.MumpangateMumpangaté werna ing donya seni rupa dadi salah sijiné unsur kang penting, kadadeankadadéan iniiki tumuju ing prakaryaprakaryan kang diciptakakediciptakaké kanggo nentukakenentukaké sifat mlaku, cedak adohé, kakuatan ''(tension)'',diskripsi alam ''(naturalisme)'', ruang, wujud lan makna simbol.Zat werna bisa dikasilakedikasilaké saka campuran saka pigmen kang awujud bubuk alus, kang dicampur karo ''binder'' (zat perakét) utawa ''paint vehicle''
==Jinising werna==
* [[Werna Complementer]]
26

besutan