Warna: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Werna''' utawa '''kelir''' iku sawijining fénomena persepsi visual manungsa.Utawa asifatasipat kang ana ing [[mata]] saka pandulanpantulan [[cahya]] kang dipantulaké barang utawa piranti. Mumpangaté werna ing donya seni rupa dadi salah sijiné unsur kang penting, kadadéan iki tumuju ing prakaryan kang diciptakaké kanggo nentukakénemtokaké sifatsipat mlaku, cedakcedhak adohé, kakuatankakuwatan ''(tension)'',diskripsi alam ''(naturalisme)'', ruang, wujud lan makna simbol. Zat werna bisa dikasilaké saka campuran saka pigmen kang awujud bubuk alus, kang dicampur karo ''binder'' (zat perakét) utawa ''paint vehicle''
==Jinising werna==
* [[Werna komplemèntèr]]
317

besutan