Buku: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Buku''' iku kumpulan [[dluwang]] utawa bahan liyané sing dijilid dadi siji ing salah siji sisihé lan isi [[tulisan]] utawa [[gambar]]. Saben sisih saka lembaran [[dluwang]] jroning buku disebut kaca. Sairing perkembangan jroning babagan donya informatika, saiki dikenal uga istilah ''e-book'' utawa [[buku-e]] (buku elektronik), sing ngandelaké [[komputer]] lan [[internet]].
 
Ana sawetara sumber sing mratélakaké sajarah bab buku. Buku pisanan disebutaké lair ing [[Mesir]] taun 2400-an SM sawisé wong Mesir nyiptakaké dluwang [[papirus]]. Dluwang papirus sing isi tulisan iki digulung lan gulungan kasebut minangka wangun buku sing pisanan. Ana uga sing nyritakaké buku wis ana wiwit jaman Sang Budha ing [[Kamboja]] amarga wektu kuwi Sang Budha nulisaké wahyuné ing [[godhong]] lan sabanjuré diwaca makaping-kaping. Ma-abad-abad sawisé kuwi ing [[Cina]], para cendekiawan nulisaké ilmu-ilmuné ing sada sing ditalèni dadi siji. Bab iki duwé pengaruh marang sistem panulisan ing Cina saéngga aksara Cina ditulis sacara vertikal yaiku saka dhuwur mangisor.
 
Buku sing kagawé saka dluwang wiwit ana sawisé Cina kasil nyiptakaké