Ruwatan: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
 
==Makna==
Ruwatan iku salah sijining upacara adat Jawa sing tujuane kanggo mbebasake wong, komunitasmasarakat utawa wilayahwewengkon saka ancaman bahayabebendu. Inti upacara ruwatan iki sejatine ndonga, nyuwunnjaluk perlindunganpangayoman marang Gusti Allah saka ancaman bebayanbebendu umpamane bencana alam lan liyane, uga ndonga nyuwunnjalu pengampunanpngampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wisuwis dilakoni sing isabisa nyebabakenjalari bencana.
 
==Larangan==