Pangan: Béda antara owahan

18 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(mbenerke huru)
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Foods.jpg|thumb|200px|Janganan.]]
[[Gambar:FoodMeat.jpg|thumb|200px|[[Daging]].]]
'''Pangan''' utawa '''panganan''' iku bahan, biasané asal saka [[sato kéwan]] utawalan [[tetanduran]] utawa [[woh-wohan]], sing dipangan déning [[makhluk urip]] kanggo mènèhi [[tenaga]] lan [[nutrisi]]. Cuwèran kanggo maksud iki kerep diarani [[ombènan]], ananging tembung 'panganan' bisa uga dianggo. Istilah iki kadhangkala dianggo kiasan, kaya "panganan kanggo pamikiran". Kacukupan pangan bisa diukur saka status gizi sacara [[antropometri]]
 
Panganan siang dibutuhaké manungsa biasané digawé liwat asil tetanèn utawa kebun sing nyakup sumber kéwan lan tanduran. Sawenèh wong nulak mangan panganan saka kéwan kaya, daging, endhog lan sappirut. Wong sing ora gelem mangan panganan saka daging lan sajinisé diarani ''vegetarian'' yaiku wong sing mung mangan janganan minangka panganan pokok.
73

besutan