Kendhang: Béda antara owahan

602 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (bot Menambah: ms:Gendang)
[[Gambar:SambaSunda Quintett in Cologne (0253).jpg|thumb]]
[[Gambar:Traditional indonesian drums.jpg|thumb|Kendhang]]
'''Kendhang''' iku salahsijiningsalah sijining piranti [[gamelan Jawa]] sing ditabuh nganggo kombinasi antara tlapakan karo driji, dadi ora nganggo [[tabuh]]. Ing musik modhèrn, piranti iki digolongaké piranti [[perkusi]]. Kendhang disèlèhaké ing wadhah panyangga saka kayu sing wujudé mèmper huruf '''Y'''. [[Kendhang]] ing musik gamelan fungsiné kanggo mimpin lan ngarahaké musik. <ref name="internet1">{{en}}[http://www.joglosemar.co.id/gamelan.html joglosemar.co.id](dipunundhuh tanggal 30 Mei 2011)</ref>Kendhang nduwèni jinis lan ukuran kang werna-werna.<ref name="internet1"/> Ukurané [[kendhang]] antarané 20 [[cm]] nganti [[45]] [[cm]].<ref name="internet1"/> Kendhang bentuké kaya drum lan dimainaké kanthi cara ditabuh.<ref name="internet1"/>
 
== Wujud ==
* Swara '''deng''' diwakili simbol '''B'''
 
==Cathetan Suku==
<references>
* [http://www.yogyes.com/id/yogyakarta-cultural-performance/gamelan-show/ Gamelan, Orkestra a la Jawa]
<references/>
 
{{Commonscat|Indonesian drums}}