Wos: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
(~ krama)
==Anatomi beras==
 
Beras ing salebeting [[Biologi]] punikamenika bagéyan isi [[pari|pantun]] ingkang gadhah bagéyan-bagéyan:
* [[aleuron]], lapisan palinglangkung njawi ingkang asring tumut kabucal ing prosés pamisahan kulit.
* [[endospermia]], panggènan sebagéyan ageng [[pati]] lan [[protéin]] beras.
* [[embrio]], ingkang dados calon [[tetanduran|taneman]] énggal (manawi sampun awujud beras sampun mboten saged thukul malih, kajawi ngagem bantuan tèknik kultur jaringan). Ing basa sadidintenpadintenan, embrio punikamenika kasebat mata beras.
 
==Kandhungan beras==