Wos: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
==Ginanipun beras==
 
Beras dipunmanfaatakendipunginakaken utaminipun dipunolah dados skulsekul, dhedhaharan pokok paling wigatos wargi ndonya. Beras ugi dados komponén utami [[beras kencur]] lansaha [[param]]. Unjukan ingkang populér saking olahan beras inggih punika [[arak]] lansaha toya tajin.
 
Ing bidhang indhustri pangan, beras dipunolah dados glepung beras. Sosohan beras (lapisan aleuron), ingkang gadhah kandhungan gizi dhuwur, dipunolah dados glepung ''rice bran''. Bagéyan embrio ugi dados suplemèn ingkang kasebut tepung ''mata beras''.