Wos: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
c
==Aspèk budaya lan basa==
 
Beras saged dipunsebat dados penciri [[budaya]] Austronesia sacara integral, khususipunmliginipun [[Austronesia]] bagéyan kilèn. Sebutan Austronesia langkung tumuju ing aspèk ''linguistik''.
 
Ingkang mbèntenaken pantun, gabah, merang, damèn, beras, sekul, utawi ketan punika salah setunggaling ciri lekatipun ‘budaya padi’ ing masyarakatmasarakat panganggé kulawarga basa Austronesia, lan kanthi mekaten ugi bagéyan saking budaya Austronesia.
 
Aspèk ‘budaya padi’ ing masarakat mrikungriku ing mangsa rumiyin, ugi katingal ing sapérangan rélièf candhi-candhi ing [[Jawa|Jawi]].
 
Ing budaya [[Banten]] dipunkenal beras (khususipunmliginipun dhaérah [[Serang]]), inggih punikamenika beras kanthi kualitas paling saé (pulen) ingkang mirip raos ketan.
 
Ing budaya [[Banten]] dipunkenal beras (khususipun dhaérah [[Serang]]), inggih punika beras kanthi kualitas paling saé (pulen) ingkang mirip raos ketan.
==Mangga ugi mriksani==
* [[Pari|Pantun]]