Dhadhu: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
c
Robot: Perubahan kosmetika
c (r2.6.4) (bot Menambah: mr:फासे)
c (Robot: Perubahan kosmetika)
[[Gambar:Dice.jpg|thumb|180px|right|Dua buah dadu bersisi enam dengan sudut tumpul.]]
'''Dadu''' (saka [[basa Latin]]: ''datum'' kang ngandut arti "barang kang dianggo dolanan utawa diwenehake " <ref> {{en}} [http://www.askoxford.com/concise_oed/die_2?view=uk Kamus oxford]</ref> .Dadu uga bisa digolongake dadi dolanan kang nganggo dipiranti kang awujud kotak cilik [[kubus|pesagi]] kanthi bisa kasilake [[angka]] utawa endol-endol kang bisa dietung. Dadu bisa uga kagolong dolanan bocah-bocah lan [[judi]] lan umumé, dadudimupangatake dolanan kang pasangan. Dadu tradisional awujud kubus (pesagi) asring kasebut kanthi sudut kang papak ing saben pinggir. Dadu digawe lan dirancang kanggo wenehi saben angka acak saka angka siji nganthi enem kanthi paluang kang oadha .Ing tlatah [[jawa]] dadu uga dianggo dolanan [[judi]] kathi dikopyok karo [[tompo]].
 
== Cathetan suku ==
4.283

besutan