Iwak cupang: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
Robot: Perubahan kosmetika
c (bot Menambah: bg:Бета (риба))
c (Robot: Perubahan kosmetika)
Miturut saperangan literatur, jeneng cupang sejatiné mung kanggo ngarani iwak saka marga ''Trichopsis'' kayadéné ''Trichopsis vittatus'' (cupang [[abang]] ), ''Trichopsis pumillus'' (cupang [[biru]] ) lan ''Trichopsis scalleri'' (cupang [[ijo]] ). <ref name="buku3">{{id}} Redaksi PS. 2009. ''Cupang, Panduan Lengkap Memelihara Cupang Hias dan Cupang Adu''. Jakarta: Penebar Swadaya. (ISBN 9790023502;kaca 7)</ref>Wiwitané ya iwak sawah iki kang dening para bebrayan umum diarani iwak cupang, nanging awit taun 1960-an cupang saka marga ''Trichopsis'' kasebut banjur kalah pamor ketimbang cupang saka marga ''Betta''. <ref name="buku3"/>
 
== Jinising ==
Jinis cupang kang dikenal saiki yaiku:<ref name="internet1">{{id}}[http://www.o-fish.com/Betta/kerabat_1.php Kerabat cupang] </ref><ref name="internet2">{{id}}[http://www.itis.gov/servlet/SingleRpt/SingleRpt?search_topic=TSN&search_value=172610 www.itis.gov] </ref>
* [[Betta pugnax]] ''(Forest Betta)''
* ''[[giant]]'' (cupang raksasa), cupang jenis iki mkasil saka perkawinan silang antarané cupang biasa karo cupang alam, cupang jenis iki ukurané bisa nganti 12 cm.<ref name="internet3"/>
 
== Galeri ==
<gallery>
Gambar:Kampffisch betta splendenscele4.jpg|Kampffisch betta splenden
</gallery>
 
== Cathetan Suku ==
{{reflist}}
 
4.283

besutan