Kabupatèn Purwareja: Béda antara owahan

38 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
Robot: Perubahan kosmetika
c (sithik)
c (Robot: Perubahan kosmetika)
<tr><td style="background:#ffffff;" align="center" colspan=2>
<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0">
<tr><td align="center" width="140px">[[imageGambar:Lambang Purworejo.jpg|100px]]</td>
<tr><td align="center" width="140px">Lambang Purwareja</td>
</table></td></tr>
<tr><td align="center" colspan=2 style="border-bottom:3px solid gray;"><font size="-1">[[Motto]]: "---" <br /></font></td></tr>
<tr><td align="center" colspan=2>[[ImageGambar:Locator kabupaten purworejo.png|250px]]</td></tr>
<tr><td>Dina Dadi:</td><td>...</td></tr>
<tr><td>[[Ibukutha]]:</td><td>[[Purwareja]]</td></tr>
<tr><td>[[Bupati]]:</td><td>---</td></tr>
<tr><td>Wakil Bupati:</td><td>---</td></tr>
<tr><td>Jembar<br />&nbsp;- Total: <br /></td><td> <br /> 1.034 km²<br /></td></tr>
<tr><td>Kecamatan<br />&nbsp;- Cacahe: <br /></td><td> <br /> 16 Kecamatan<br /></td></tr>
<tr><td>[[Pedunung]] <br />&nbsp;- Total: <br />&nbsp;- Kapadhetan: </td><td><br /> +/- 709.000 (2003) <br /> +/- 685 / km² </td></tr>
<tr><td>[[Suku Bangsa]]:</td><td>[[wong Jawa]]</td></tr>
<tr><td>[[Agama]]:</td><td>[[Kejawen]], [[Islam]], [[Protestan]], [[Katulik]], [[Hindhu]] lan [[Buddha]]</td></tr>
}}
 
== Sajarah ==
Kabupatèn Purwareja nduwèni sajarah sing tuwa, diwiwiti jaman Megalitik disinyalir wis ana kauripan kanthi komunitas pertanian sing tumata, kabukti anane sawetara paninggalan sajarah ing mangsa MEGALITH arupa MENHIR watu tegak ing sawetara wilayah Kecamatan ing Kabupatèn Purwareja. Nalika jaman Hindhu Klasik, kawasan Tanah Bagelen nduwèni peran wigati jroning sajarah Krajan Mataram Kuna (Hindhu). Tokoh Sri Maharaja Balitung Watukoro dikenal minangka Maharaja Mataram Kuna paling gedhé, kanthi wilayah kakuwasan nyakup: [[Jawa Tengah]], [[Jawa Wétan]] lan sawetara wilayah ing jaban pulo Jawa.
 
Residhèn Bagelen manggon ing Bangunan sing saiki dadi Kantor Pamaréntah Dhaérah Purwareja utawa luwih dikenal kanthi jeneng Kantor OTONOM sing lokasiné ing bagéan kidul Alun-alun Purwareja.<ref>[http://eddyprasetyo-pwr.blogspot.com/2008/01/sejarah-purworejo.html Sejarah Purwareja]</ref>
 
== Geografis ==
Bagian kidul wilayah Kabupatèn Purwareja arupa dhataran cendhèk. Bagéan lor arupa pagunungan, pérangan saka [[Pagunungan Serayu]]. Ing tapel wates karo DIY, dumunung [[Pagunungan Menorèh]].
 
Purwareja dumunung ana ing jalur utama lintas kidul Pulo Jawa. Kabupatèn iki uga diliwati jalur sepur, kanthi stasiun paling gedhé ing [[Kuthaarja, Purwareja|Kuthaarja]].
 
== Pemerentahan ==
Kabupatèn Purwareja ketata saking 16 [[kecamatan]], --- [[kelurahan]] lan --- [[desa]]. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Purwareja yaiku:
*[[Kecamatan Bagelen, Purwareja|Kecamatan Bagelen]]
*[[Kecamatan Puworejo, Purwareja|Kecamatan Purworejo]]
 
== Réferènsi ==
{{reflist}}
 
== Delengen uga ==
* [[Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia]]
* [[Bedhug Kyai Bagelèn]]
== Pranala njaba ==
*{{id}} [http://www.purworejo.go.id Situs Web Resmi]
 
{{Jawa Tengah}}
{{indo-geo-stub}}
 
 
[[Kategori:Kabupatèn ing Jawa Tengah|Purwareja]]
4.283

besutan