Kabupatèn Situbanda: Béda antara owahan

47 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
Robot: Perubahan kosmetika
(→‎Geografis: +sithik)
c (Robot: Perubahan kosmetika)
<tr><td style="background:#ffffff;" align="center" colspan=2>
<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0">
<tr><td align="center" width="140px">[[imageGambar:Lambang Situbondo.jpg|100px]]</td>
<tr><td align="center" width="140px">Lambang Situbanda</td>
</table></td></tr>
<tr><td align="center" colspan=2 style="border-bottom:3px solid gray;"><font size="-1">[[Motto]]: "---" <br /></font></td></tr>
<tr><td align="center" colspan=2>[[ImageGambar:Locator kabupaten situbondo.png|right]]</td></tr>
<tr><td>Dina Dadi:</td><td>...</td></tr>
<tr><td>[[Ibukutha]]:</td><td> Kutha [[Situbandha]]</td></tr>
<tr><td>[[Bupati]]:</td><td> H. Ismunarso </td></tr>
<tr><td>Wakil Bupati:</td><td>---</td></tr>
<tr><td>Jembar<br />&nbsp;- Total: <br /></td><td> <br /> 1.457,10 km² <br /></td></tr>
<tr><td>Kecamatan<br />&nbsp;- Cacahe: <br /></td><td> <br /> 17 Kecamatan<br /></td></tr>
<tr><td>[[Pedunung]] <br />&nbsp;- Total: <br />&nbsp;- Kapadhetan: </td><td><br /> +/- 600.000 jiwa
<br /> +/- --- / km² </td></tr>
<tr><td>[[Suku Bangsa]]:</td><td>[[wong Jawa]]</td></tr>
<tr><td>[[Agama]]:</td><td>[[Kejawen]], [[Islam]], [[Protestan]], [[Katulik]], [[Hindu]] lan [[Buddha]]</td></tr>
 
== Géografis ==
Kabupatèn Situbanda iku salah siji kabupatèn ing Jawa Wétan sing dikenal kanthi sebutan Dhaérah Wisata Pasir Putih sing dunungé ing antara 7° 35’ - 7° 44’ Lintang Kidul dan 113° 30’ – 114° 42’ Bujur Wétan. Kabupatèn Situbanda wewatesan karo [[Selat Madura]] ing sisih lor, sisih wétan wewatesan karo [[Selat Bali]], sisih kidul wewatesan karo [[ Kabupatèn Bandawasa]] lan [[Kabupatèn Banyuwangi]], sarta sisih kulon wewatesan karo [[Kabupatèn Prabalingga]].
Jembar wewengkon Kabupatèn Situbanda ana 1.638,50 km² utawa 163.850 hèktar, lan wanguné dawa saka kulona mangétan kurang luwih 150 km. Panté lor umumé arupa dhataran cendhèk lan ing sisih kidul arupa dhataran dhuwur.
 
== Pamaréntahan ==
Kabupatèn Situbanda ketata jroning 17 [[kecamatan]], --- [[kelurahan]] lan --- [[desa]]. Kecamatan-Kecamatan ing kabupatèn iki yaiku:
* [[Arjasa, Situbanda|Kecamatan Arjasa]]
* [[Asembagus, Situbanda|Kecamatan Asembagus]]
* [[Banyuglugur, Situbanda|Kecamatan Banyuglugur]]
* [[Banyuputih, Situbanda|Kecamatan Banyuputih]]
* [[Besuki, Situbanda|Kecamatan Besuki]]
* [[Bungatan, Situbanda|Kecamatan Bungatan]]
* [[Jangkar, Situbanda|Kecamatan Jangkar]]
* [[Jatibanteng, Situbanda|Kecamatan Jatibanteng]]
* [[Kapongan, Situbanda|Kecamatan Kapongan]]
* [[Kendhit, Situbanda|Kecamatan Kendhit]]
* [[Mangaran, Situbanda|Kecamatan Mangaran]]
* [[Mlandhingan, Situbanda|Kecamatan Mlandhingan]]
* [[Panarukan, Situbanda|Kecamatan Panarukan]]
* [[Panji, Situbanda|Kecamatan Panji]]
* [[Situbanda, Situbanda|Kecamatan Situbanda]]
* [[Suboh, Situbanda|Kecamatan Suboh]]
* [[Sumbermalang, Situbanda|Kecamatan Sumbermalang]]
 
== Mangga Kapurih Ugi Mriksani ==
* [[Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia]]
* [[Kutha Situbanda]]
 
== Pranala Jaba ==
* [http://www.situbondo.go.id Situs Web Resmi]
 
 
[[Kategori:Kabupatèn ing Indonésia|Situbondo]]
[[Kategori:Kabupatèn Situbanda| ]]
 
 
[[en:Situbondo Regency]]
4.283

besutan