Kadipatèn Pakualaman: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
Robot: Perubahan kosmetika
c (r2.7.1) (bot Menambah: nl:Pakoealaman (vorstenland))
c (Robot: Perubahan kosmetika)
'''Kadipaten Pakualaman''' utawa kadhang ditulis '''Paku Alaman''' iku dhaerah [[perdikan]] ing wilayah [[Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat]]. Paku Alaman dibangun tanggal 22 Juni 1812, [[raja]] pertamane yaiku [[Pangeran Natakusuma]] (putra [[Hamengku Buwono I]]) lan nyandang gelar Kanjeng Gusti Pangeran Adipati Arya (K.G.P.A.A.) Paku Alam I.
 
== Dhaerah kakuasaan ==
Wilayah sing kalebu kakuasaan [[Kadipaten]] Pakualaman iku ora dadi siji nanging kepecah-pecah, antarane ing Pajang, Bagelan, sebageyan ing pusat kutha [[Yogyakarta]] ([[Pura Pakualaman]] - istanane) uga ana sing neng wilayah [[kabupaten Kulon Praga]] yaiku antara [[kali Progo]] lan [[kali Bogowonto]]. Wilayah sing neng Kulon Praga mbiyen tau dadi [[kabupaten]] dhewe yaiku [[Kabupaten Adikarta]] ning saiki wis digabung karo wilayah kabupaten Kulon Praga sing dadi bageyan kakuasaan Kasultanan Yogyakarta.
 
== Raja-raja ==
* [[Paku Alam I]], 1812 - 1829
* [[Paku Alam II]], 1829 - 1858
* [[Paku Alam IX]], 1998 —
 
== Delengen uga ==
* [[Daftar Ratu Mataram Enggal]]
 
== Pranala njaba ==
* [http://www.4dw.net/royalark/Indonesia/pakualam.htm Pakualaman ing basa Inggris]
 
 
 
{{Karajan ing Jawa}}
 
[[Category:Kerajaan]] [[Category:Daftar kerajaan ing Nusantara]] [[Category:Kadipaten Pakualaman]]
[[Kategori:Kerajaan]]
[[Kategori:Daftar kerajaan ing Nusantara]]
[[Kategori:Kadipaten Pakualaman]]
 
[[en:Pakualaman]]
4.283

besutan