Asma Nadia: Béda antara owahan

24 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
Robot: Perubahan kosmetika
c (Robot: Perubahan kosmetika)
Asma Nadia uga siji-sijine tokoh wanita kang nrima anugerah [[Tokoh Perubahan Republika]] 2010. Dheweke kasil nginspirasi wong akeh, khususe kang maca karyane kanggo nglakokake hal-hal positif.<ref name="internet 3">{{id}}[http://www.republika.co.id/berita/senggang/sosok/11/03/31/lixbrx-asma-nadia-menginspirasi-umat-dengan-menulis republika.co.id], diaksés tanggal 17 Agustus 2011.</ref>
 
== Lair ==
Asma Nadia lair nduweni jeneng jangkep [[Asmarani Rosalba]]. Dheweke lair ing [[Jakarta]], tanggal 26 Maret 1972. Lair saka pasangan [[Amin Usman]] lan [[Maria Eri Susianti]]. <ref name="internet 2">{{id}}[http://anggraina.student.umm.ac.id/biografi-novelis/ anggraina.student.umm.ac.id], diaksés tanggal 17 Agustus 2011.</ref>
 
== Nalika Cilik ==
Nalika Cilik, Asma kerep nandang lara, kaya lara jantung, banjur lara paru-paru, uga nate gegar [[utek]]. Dadi Asma cilik wis akrab karo rumah sakit. Amarga lara mau uga dheweke ora bisa ngrampungake kuliah ing IPB. Kang dilakokake nalika ing omah sakit yaiku maca buku. Ibuke asring nukokake buku nalika dheweke kudu ngenteni ing omah sakit. Asma kadhang takon jroning ati, saka ndi buku kabeh mau, amarga kulawargane banget sederhana. Akhire Asma ngerti menawa ibuke ngorbanake ora mangan awan mung kanggo tuku buku. <ref name="internet 5">{{id}}[http://dibawahnaunganjilbab.com/?p=182 dibawahnaunganjilbab.com], diaksés tanggal 17 Agustus 2011.</ref>
 
 
== Kulawarga ==
Asma Nadia yaiku garwa saka Alamsyah lan nduweni putra loro, yaiku [[Salsabila]] lan [[Adam Putra]].<ref name="internet 1"/>
 
== Nulis lan Ngripta Tembang ==
Asma Nadia wiwit nulis nalika dheweke wiwit ngripta [[tembang]] ing SD. Dheweke wiwit kerep nulis lan mublikasikake karyane sakawit lulus saka SMA 1 Budi Utomo, [[Jakarta]]. Sasarane yaiku [[majalah]] [[Islami]]. Dheweke uga nulis cakepan tembang, kaya kang dilagokake dening klompok Snada. Dheweke prinsipe kuat nanging lemah lembut lan nduweni obsesi nulis kang dhuwur. Dhorongan saka kulawarga lan wong-wong kang nresnani dheweke iku ndadekake motivasi nulis kanggo dheweke. Mula dheweke tansah ngirim tulisane ing majalah Islam.<ref name="internet 1"/>
 
== Pendhidhikan ==
*[[SMA 1 Budi Utomo]], [[Jakarta]]
*[[Fakultas Teknologi Pertanian]], [[Institut Pertanian Bogor]], nanging kuliahe ora tamat amarga kudu leren sakawit dhweke nandang lara.<ref name="internet 2"/>
 
== Lirik Tembang ==
Cakepan tembang-tembang Asma Nadia bisa ditemokake ing:
*Album [[Bestari]] I (1996)
*[[Kaca Diri]].<ref name="internet 2"/>
 
== Prestasi ==
''Prestasi''ne Asma Nadia, kayadene:
*Sawijining cerpene kang judhule [[Imut lan Koran Gondrong]] nate menang juara I Lomba nulis Cerita Pendek Islami (LMCPI) tingkat nasional kang dianakake [[Majalah Annida]] 1994 lan 1995.
*Asma uga nate entuk penghargaan saka [[Adikarya IKAPI]] taun 2002.
*Taun 2003, Asma Nadia dadi pengarang Fiksi remaja paling apik saka Mizan Award. Ana rong cerkake kang mlebu jroning antologi kumpulan cerpen paling apik [[Majalah]] [[Annida]]: ''Merajut Cahaya'' (Pustaka Annida).
*Asma Nadia nate melu [[Pertemuan Sastrawan Nusantara]] XI ing [[Brunei Darussalam]], ''workshop'' kepenulisan novel kang dianakake [[ Majelis Sastra Asia Tenggara]] (MASTERA). Saka workshop mau, Asma Nadia bisa ngasilake novel kanthi judhul [[Derai Sunyi]].
*Asma uga anggota [[ICMI]], dheweke nate diundang kanggo ngisi acara workshop kepenulisan kang dianakake [[ICMI orsat Cairo]].<ref name="internet 2"/>
 
== Karier ==
Saliyane nulis, Asma Nadia uga:
*Dadi pranatacara ing acara islami.<ref name="internet 1"/>
*Manajer [[Lingkar Pena Publishing House]].<ref name="internet 4"/>
 
== Karya ==
Cerkak-cerkak karyane Asma Nadia:
[[Lentera]] (An-Najah, 1999)), [[serial Aisyah Putri]] I-4 (Asy Syaamil), buku fabel [[Ola si Koala]] (Asy Syaamil), [[Titian Pelangi]] (Mizan), [[Hari-Hari Cinta Tiara]] (Mizan), [[Kepak Sayap Patah]] (FBA Press), [[Dialog Dua Layar]] (Mizan), [[Pelangi Menari]] (Asy Syaamil), [[Cinta Tak Pernah Menari]] (Gramedia Pustaka Utama).<ref name="internet 2"/>
Novel terakhir judhule [[Rumah Tanpa Jendela]], yaiku saka cerpen [[Rumah Rara]] kang dikembangake banjur didadekake film taun 2011. Buku-buku Asma uga wis diterjemahke jroning basa luar. Salah sijine buku [[Emak Ingin Naik Haji]] diterjemahke jroning basa India.<ref name="internet 6">{{id}}[http://salimah.or.id/?attachment_id=1213 salimah.or.id], diaksés tanggal 17 Agustus 2011.</ref>
 
== Sosial ==
Wiwit taun 2009, Nadia ngrintis penerbitan dhewe yaiku [[Asma Nadia Publishing House]]. Salah siji buku kang diterbitke wis mlebu layar lebar, judhule [[Emak Ingin Naik Haji]]. Kabeh royalti saka buku kasebut diwenehake kanggo mbantu mujudake impen wong kang pengin tumuju [[tanah suci]] nanging kurang mampu.<ref name="internet 1"/>
 
Saka [[Yayasan Asma Nadia]], Nadia ngrintis [[RumahBaca AsmaNadia]] RBA), omah sederhana kanggo maca lan aktivitas kanggo bocah lan remaja kurang mampu. [[RBA]] ana ing [[Jakarta]], [[Gresik]], [[Bogor]], [[Balikpapan]], [[Pekanbaru]], [[Jogja]],lan liyane.<ref name="internet 1"/>
 
== Penerbit Mizan ==
Asma wis nulis 40 buku ing antarane diterbitke dening Penerbit Mizan, yaiku:
*Derai Sunyi, novel, entuk penghargaan [[Majelis Sastra Asia Tenggara]] (MASTERA)
*Catatan hati bunda.<ref name="internet 1"/>
 
== Karya-karya kang ditulis karo penulis liya ==
Kajaba nulis dhewe, Asma Nadia uga nulis buku karo penulis liya.<ref name="internet 1"/>
*''Ketika Penulis Jatuh Cinta'', Penerbit Lingkar Pena (2005)
4.283

besutan