Penetan uwab: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  9 taun kepungkur
c
sithik
c (bot Mengubah: ar:ضغط البخار)
c (sithik)
'''Penetan uwab''' utawa jroning [[basa Indonésia]] ''Tekanantekanan uap'', kuwi [[penetan]] saka [[uwab]] jroning [[kasetimbangan térmodinamika|kasetimbangan]] kanthi [[fase benda|fase]] dudu uwab-é. Kabèh zat [[padhet]] lan [[cair]] duwé kacenderungan kanggo ''[[ngukus]]'' dadi wangun gas, lan kabèh [[gas]] duwé kacenderungan kanggo [[ngembun]] manèh. Ana ing [[suhu]] tinamtu, zat tinamtu duwé penetan parsial kang dadi titik kasetimbangan dinamis gas zat kasebut jroning wangun cair utawa padhet. Titik iki dadi penetan uwab zat kasebut ing suhu kasebut.
 
== Pranala njaba ==