Basa Madura: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
sithik
c
(sithik)
Basa Madhura sing ing basa asline diucapake "medhureh" dipituturake utamine ing tlatah Madhura, kepulauan Kangean, Masalembo, lan tlatah wetaning [[Jawa Wétan]], kayata ing [[Surabaya]], [[Pasuruan]], [[Malang]], lan mayoritas ing wilayah [[Probolinggo]], [[Situbondo]], [[Bondowoso]], [[Lumajang]], [[Jember]] lan [[Banyuwangi]]. Sakliyane iku, uga akeh wong Madhura ing tlatah [[Kalimantan]]. Kira-kira cacahe ana 10 utawa 15 yuta uwong.
 
== Undhak-usuké Usukebasa Basa MadhuraMadura ==
 
UmumeUmumé, basa MadhuraMadura ing undhak usuke-usuké uga samipadha karo [[Basa Jawa]]. Ana alus lan kasar. Nanging ing basa iki, dibagi dadi telutelung rupa.
 
* Ja'-Iya (Ngoko)