Basa Madura: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
sithik
(sithik)
(sithik)
'''Basa Madura''' iku basa sing dipituturake dening [[wong Madura]]. Basa iki digunakake in pulo [[Madura]], [[Jawa Wétan]] lan tlatah-tlatah liyane.
 
== Tlatah Pasebaranepanyebarané Basa MadhuraMadura ==
 
Basa MadhuraMadura sing ing basa aslineasliné diucapakediucapaké "medhureh" dipituturakedipituturaké utamineutamané ing tlatah MadhuraMadura, kepulauankapuloan KangeanKangéan, Masalembo, lan tlatah wetaningwétaning [[Jawa Wétan]], kayata ing [[Surabaya]], [[Pasuruan]], [[Malang]], lan mayoritas ing wilayah [[Probolinggo]], [[Situbondo]], [[Bondowoso]], [[Lumajang]], [[Jember]] lan [[Banyuwangi]]. Sakliyane iku, uga akehakèh wong Madhura ing tlatah [[Kalimantan]]. Kira-kira cacahecacahé ana 10 utawa 15 yuta uwongjiwa.
 
== Undhak-usuké basa Madura ==