Drona: Béda antara owahan

125 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2) (bot Mengubah: es:Drona)
[[image:Drona-kl.jpg|thumb|'''Begawan Drona''' utawi '''Resi Durna''']]
Begawan '''Drona''' utawi '''Resi Durna''' utawi '''Bambang Kumbayana''' inggih menika salah satunggalipun paraga wayang (tokoh wayang) saking wiracarita Mahabarata. Durna menika putranipun Resi Baratmadya saking Hargajembangan kaliyan [[Dewi Kumbini]]. Durna asalipun saking Atasangin. Kacariyosaken bilih Durna punika dipun tudung minggat saking Atasangin amargi boten kersa dipunjodhoaeken kaliyan ramanipun. Durna menika dados gurunipun Sata Kurawa lan [[Pandhawa]]. Panjenenganipun menika priyantun ingkang ahli seni paperangan.
 
Durna kagungan pusaka sekti awujud [[keris]] Cundamanik lan Panah Sangkali (ing wekdal salajengipun panah menika dipunparingaken dhateng [[Arjuna]]).<ref name="internet1"/> Durna palakrami kaliyan Dewi Krepi, putrinipun Prabu Purungaji, raja negari Tempuru, lan pikantuk putra ingkang asmanipun Bambang Aswatama.<ref name="internet1"/> Durna kasil damel padepokan Sokalima sasampunipun kasil ngrebat meh sepalih wewengkon negari Pancala saking kakuaosanipun Prabu Drupada.<ref name="internet1"/>