Pandhawa: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2+) (bot Menambah: sa:पाण्डवाः)
Para '''Pandhawa Lima''' ([[basa Sansekreta]]: ''Pañca Pāṇḍava'') iku Prabu [[Yudhistira]], [[Bima]], [[Arjuna]], [[Nakula]], lan [[Sadewa]].
 
Lima paraga iki turunaneturunané Prabu [[Pandhu]] kang dadi [[raja]] ing [[Astina]]. Pandhu disepata dening dewa bakal mati yenyèn saresmi karo garwanegarwané. Pandhu nerjang wewaler lan banjur mati. [[Dewi Madrim]], garwanegarwané, melumèlu belapati, kamangka nalika iku lagi nggarbini. Nalika suduk salira iku lair Nakula lan Sadewa kang kembar. DeneDéné Yudhistira, Bima, lan Arjuna lair seka Dewi Kunti. Sadurunge karo Pandhu, Dewi Kunthi nate nglairake bayi kang banjur diwenehi jeneng [[Karna|Suryatmaja]].
 
Pandhawa dadi satru [[Kurawa]] ing [[Bharatayudha]]. Dene, Suryatmaja melu Kurawa nglawan sedulur-sedulure dhewe.
191

besutan