Pandhawa: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Pandawa_5b.jpg|thumb|250px|Para Pandhawa]]
Para '''Pandhawa Lima''' ([[basa Sansekreta]]: ''Pañca Pāṇḍava'') iku Prabu [[Yudhistira]], [[Bima]], [[Arjuna]], [[Nakula]], lan [[Sadewa]].
 
Lima paraga iki turunané Prabu [[Pandhu]] kang dadi [[raja]] ing [[Astina]]. Pandhu disepata dening dewa bakal mati yèn saresmi karo garwané. Pandhu nerjang wewaler lan banjur mati. [[Dewi Madrim]], garwané, mèlu belapati, kamangka nalika iku lagi nggarbini. Nalika suduk salira iku lair Nakula lan Sadewa kang kembar. Déné Yudhistira, Bima, lan Arjuna lair sekasaka Dewi Kunti. Sadurunge karo Pandhu, Dewi Kunthi nate nglairake bayi kang banjur diwenehi jeneng [[Karna|Suryatmaja]].
 
Pandhawa dadi satru [[Kurawa]] ing [[Bharatayudha]]. Dene, Suryatmaja melu Kurawa nglawan sedulur-sedulure dhewe.
 
Pandhawa, ing budaya Jawa, mlebu wong-wong kang kudu diruwat. Yen ora di[[ruwat]] bakal dipangan [[Bathara Kala]].
 
{{Mahabharata}}
43

besutan