Hindhu: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (bot Menambah: ast:Hinduismu)
[[Gambar:Aum.svg|thumb|Lambang ''[[Aum]]'', lambang suci Agama Hindhu]]
'''Agama Hindhu''' iku uga dikenal kanthi sesebutan ''Sanātana Dharma'' ("Pepener Langgeng") lan ''Vaidika-Dharma'' ("Ngèlmu kang Bener") mujudaké salah sijining [[agama]] [[donya]]. Agama iki terusané agama WedaWédhéa ([[Brahmanisme]]) sing dadi kapercayané bangsa Indo-Iran ([[Arya]]). Dinuga, agama iki wiwit ana antara tahun 3.102 -1.300 SM. Yèn dideleng seka akèhé umat, Hindhu ana ing urutan telu sawisé [[Kristen]] lan [[Islam]].
 
Saliyané ing [[Bali]] lan [[Lombok (pulo)|Lombok]], ing [[Tanah Jawa]] panganuté agama iki uga akèh, utamané ing [[Tengger]], [[Kabupaten Banyuwangi|Banyuwangi]] lan akèh tlatah ing [[Jawa Tengah]].
38

besutan