Paramasastra Jawa: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
typo
(typo)
''Paramasastra'' iku ngelmungèlmu [[tata basa]] lan [[sastra]], utamaneutamané [[Basa Jawa|basa Jawa]]. Wis akehakèh kitab kang nganggo irah-irahan "''Paramasastra''" kang dianggit deningdéning sawetara pujangga. [[Tembung]] iki dijupuk saka ''parama'' (tata basa) lan ''sastra''. Tata basa Jawa akeh njupuk seka [[Sansekerta]]. Tata basa iki katurunakekaturunaké manehmanèh deningdéning [[Panini]]. Ing jaman Jawa anyar, [[Ranggawarsita]] uga gawegawé [[Serat Paramasastra Jawi]] kang umumeumumé digunaakedigunaaké saiki.
 
==Konsèpsi dhasar==