Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

8 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Kolonialisme''' yaiku [[pangembangan]] kekuasaan ing negara. Kekuasaan iki ana loro yaiku menungsa [[lan wilayah]]. Sing ndukung kolonialisme duwé panyaruwé yaiku hukum kolonial gawé untung negara sing dikolonialèkaké kanthi ngembangaké infrastruktur ékonomi lan politik sing dibutuhaké kanggo majukaké, lan demokrasi.<ref name="internet 1">{{id}}[http://www.freewebs.com/rinanditya/konsepkolonialismedkk.htm](diunduh pada tanggal 5 Juni 2012)</ref> Dhèwèké ngrujuaké ing sisa koloni, kaya [[Amérika Serikat]], [[Australia]], [[Selandia Baru]], [[Hong Kong]], lan [[Singapura]] dadi tuladha suksès sakwisé kolonialismé.
 
[[Kategori:Sosiologi]]