Srikandhi: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
c
typo sithik
c (+sithik pindahan saka Dèwi Srikandhi)
c (typo sithik)
'''Srikandhi''' utawa Dèwi Srikandhi, utawa Wara Srikandhi ([[basa Sangskreta|Sangskreta]] ''Śikhaṇḍī'') iku sawijining paraga ing wiracarita ''[[Mahabharata]]''. Srikandhi iku putriné [[Drupada|Prabu Drupada]] (jeneng enomé Sucitra), raja saka negara Cempalaraja.<ref name="buku1">{{id}} Hardjowirogo. 1982. Sejarah Wayang Purwa. Jakarta: Balai Pustaka (halaman 199-200)</ref>
 
Srikandhi kondhang minangka prajurit èstri. Kedadéyan iku nalika Srikandhi mlaku metu saka kraton, banjur nemokaké [[kalung]] [[kembang teraté]] sing ana ing gapura kraton. Kembang iku arupa kembang sing ditinggal déning [[AambaAmba|Dèwi Amba]] ana ing negara Pancala minangka pratandha dendam, sapa waé kan migunakaké kalung iku, wong iku sing bakal merjaya [[Bisma|Begawan Bisma]].
 
==Lairé Srikandhi==
8.252

besutan