Sawi: Béda antara owahan

49 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tipo
(tipo)
'''Sawi''' yaiku [[sayuran]] kang kalebu marga [[Brassica]].<ref name="internet2"/> Sawi digunakaké [[godhong]] lan kembangé dadi bahan pangan yaiku dadi sayuran.<ref name="internet2"/> Sawi dipangan nalika isih seger, kena uga diolah utawa dimasak. <ref name="internet2"/>Sawi iku kalebu spesies ''Brassica'' kang padha siji lan sijiné.<ref name="internet2"/>
 
Ing [[Indonésia]] istilah sawi biyasané nyebutaké [[sawi ijo]] yaiku ''Brassica rapa'' saka kelompok ''parachinensis''.<ref name="internet2"/> Sawi [[ijo]] nduwéni jeneng liya yaiku sawi [[bakso]], ''caisim'', utawa ''caisin''.<ref name="internet2"/> Sawi ijo uga nduwéni khasiat kanggo nyegah [[kanker]].<ref name="internet2">{{id}}[http://lifestyle.okezone.com/read/2011/03/09/195/433053/sawi-hijau-cegah-kanker Sawi Hijau Cegah Kanker](dipunudhuh tanggal 10 Juni 2011)</ref>
Saliyané sawi ijo ana uga jinis sawi liyané kayata [[sawi putih]]. <ref name="internet1"/> Sawi putih kalebu kalompok [[pekinensis]] utawa [[petsai]]. <ref name="internet1"/> Sawi putih biyasané digawé [[sop]] utawa diolah dadi [[asinan]]. <ref name="internet1"/> Ana uga sawi sayur kang rada mirip karo sawi ijo. <ref name="internet1"/>Jinis liyané yaiku [[Kailan]] utawa ''Brassica oleraceae'' saka kelompok [[alboglabra]]. <ref name="internet1"/> Sawi jinis iki yaiku sayuran [[godhong]] kang nduwéni godhong kang kandel. <ref name="internet1"/> Sawi jinis iki cocok kanggo dadi bahan campuran [[mi goréng]]. <ref name="internet1"/> Ana uga kang diarani [[sawi sendok]] utawa [[pakcoy]] utawa bok choy. <ref name="internet1"/> Sawi jinis iki kalebu sawi kang wiwit dingertèni ing Indonésia. <ref name="internet1"/>
 
Sawi cocok ditandur ing [[dhaérah]] kang nduwéni suhu antarané 23-35oC lan lembap kang dhuwur. <ref name="internet1"/>Sawi ora bisa urip ing panggoan kang akèh [[udan]], awit udan bisa ngurak godhong sawi lan nggawé èlèk kualitas sawi. <ref name="internet1"/> Nggunakaké [[omah]] kanggo njaga sawi saka udan utawa struktur kang jaring-jaring bisa kanggo ngurangi èfèk udan ing [[wit]] sawi. <ref name="internet1"/> Yèn nandur sawi lemah kang kanggo nandur kudu dipacul nganti [[15]]-[[20]] [[cm]]. <ref name="internet1"/> Banjur wates kang ukuran ambané [[1,2]] [[meter]], dawané [[7,5]] mèter lan dhuwuré [[20]]-[[30]] cm.<ref name="internet1">{{id}}[http://teknologipertanian.com/category/sawi/ sawi teknologipertanian.com](dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)</ref>
 
sawi teknologipertanian.com](dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)</ref>
{{stub}}
==Chatetan suku==
{{reflist}}
 
{{stub}}
 
[[es:Brassica pekinensis]]
[[eu:Txinatar aza]]
[[en:Chinese cabbage]]
[[Kategori:sayur]]
[[kategori:janganan]]
[[Kategori:sawi]]
4.487

besutan